Besses blogg

Besses blogg

Orättvist!!!

Från SkynnerstaPosted by Karin Wed, April 06, 2011 22:03:26

Hej där,

Nu ska jag visa er något riktigt orättvist. Kompisarna nere i Skynnersta nappar gräs i sin hage. Snyft...

Tror ni att snön försvinner snart så att vi kan få gå upp på ängen och leta vi med?

/Besse

"På gång igen"

Från SkynnerstaPosted by Annika Mon, April 12, 2010 22:34:17

Tjenare på dig,

Nu ser du är jag på banan igen.

Idag har jag varit till Bäckebo på lektion och äntligen fick jag prova min nya vagn men det var nästan så jag inte ville gå in. Det luktade ju sååå konstigt. Inte som de brukar och den var så ren så jag kunde spegla mig i den fast jag smutsade ner den lite på vägen hem så jag kan känna mig som hemma och det gjorde inget alls sa matte. Hon städar så gärna. Det var hon som körde mig faktiskt. Christer åkte bara med. Lite långsamt tyckte jag nog det gick men det kan nog bli bra bara hon får träna lite.

Lektionen var helt ok. Annika satt lite okonsentrerat några gånger så jag fick studsa lite så hon vaknade till. Det var nästan så jag tappade henne en gång faktiskt. Det hade ju inte varit så bra. Bäst att jag skärper mig så jag får åka nästa måndag igen. Det var härligt att få jobba lite. De hade anlagt en sjö precis vid paddocken. Det var lite läskigt med allt vatten faktiskt. Matte tyckte jag var lite larvig. Vadå! Det är väl inge skönt att vara blöt om fötterna.

Ser du vilken fin bild jag har hittat. Den är från förra sommaren minns du. Hörde av matte att du snart kommer neröver igen. Härligt då kan vi springa lite i sommarhagen.

När bäst och knoppa in lite. Jag och Millis ska ut och rasta Kurt o Pia i mogon så det är bäst att vara utvilad för en tur i skogen. Härligt. Livet leker.

Ha det gott i storstan, Vi höres,

/Mintus

Kallt om örona

Från SkynnerstaPosted by Annika Fri, January 01, 2010 16:03:45

Tjenare på dig,

Ja nu börjar ett helt nytt år. Vi hade det ganska lugnt och skönt här igårkväll, men Annika envisades med att ta in oss så tidigt för hon skulle bort på fest sa hon.

Men Millis och jag hade en annan åsikt för vi tyckte vi hade det ganska mysigt ute i kylan. Hon tyckte hon var smart som tog på oss grimmor på morgonen för att det skulle vara lättare att få in oss. Ha Ha smiley. Jag backade direkt när jag såg att hon tänkte hamta in oss men Millis hann dock inte undan.

Tyvärr lyckades hon få tag i Millis trots att hennes matte hade tagit av henne grimman. Otur för dig hörde jag henne säga till Millis när hon bet sig fast i hennes pannlugg och täcke och formligen släpade henne in. Slit dig Millan sade jag men hon hade inte hjärta till det sade hon och sen ropade hennes mage efter lite mat så vi fick se oss besegrade till slut.....och jag tänkte ju genast då tillbaka på en annan dag som inte blev så rolig när jag var på bushumör....

Jag busade nämligen lite en eftermiddag när Åsa och Annika kom och skulle ta en liten sväng med oss. Du vet man tar några steg åt fel håll och vill inte ta på grimman o sådär och då bara vände hon och gick och struntade i mig och så tog de med sig Millis.

Men jag stod kvar och tänkte hon kommer ju tillbaka en gång till och då kan jag kanske gå med och det gjorde hon och då gjorde jag misstaget att inte komma och vet du att då gick de utan mig helt och hållet.

Ja Annika gick med sina egna ben ihop med Åsa när hon red Millis. Och då blev jag avis som fasen så brukar hon ju inte göra. Jag hade ju dragit mig närmare stallet ihop om att hon skulle försöka en gång till för jag ville nog med ut egentligen. Simon hade ju plöjt en fin väg åt oss uppe på vallen eftersom det är så isigt på vägarna och så går de utan mig smiley. Gissa om det kändes snopet alltså. Jag sprang efter lite och ropade men "skyll dig själv sa hon bara" Du ska få vara ute om du så gärna vill det. Snacka om känslokall. Så då blev jag tjurig och då vet ju du Besse att jag kan vara väldigt envis. De kom tillbaka och pratade om hur härlig vägen var och där missade du något Mintus sa Millis bla bla bla. Struntar väl jag i sa jag. Jag kan vara ute själv så det så!

Om jag säger så här: Det blev kallt till slut och Millis ropade på mig lite och tyckte jag var dum och att maten inne var god. Så efter nån timme eller så fick hon ta på mig grimman och jag följde med in.

Dagen efter när de kom och skulle rida följde jag med utan protester för nu ville även jag springa på Simons bana och jag kan säga att den är superbra. Är lite orolig att den försvinner nu bara för det snöar en hel del här nu så ikväll ska vi nog stå vid grinden när maten kallar och det här godiset du har fixat hit med Karin är ju himla gott och Tomten var här med lite annat gott till jul också så vi har nog varit ganska snälla 2009 iallafall.

Ha det bra och hälsa alla däruppe och Gott Nytt År på er från

Mintus o Millis

/Mors

En vintertur...

Från SkynnerstaPosted by Karin Fri, December 25, 2009 17:50:55

Hej, hej,

God Jul på er allihopa. Har julgranen smakat bra? Jag fick en vintrig hälsning från Karin, Millis, Annika och Mintus. Dom ser ut att ha det kul i snön...

Min favvojycke hälsade visst oxå! Ozzepozze

Imorgon kommer Karin tillbaka hem till mig...

/Besse

"Äntligen"

Från SkynnerstaPosted by Annika Mon, November 23, 2009 22:43:36

Tjena på dig,

Idag du Besse har det äntligen hänt! Min matte har fattat att jag är en hopphäst. Idag på lektionen har jag fått hoppa inte mindre än fyra hinder och det blev ju nästan som på en tävling. Yes vad det var kul.

Men jag måste nog ta det lite lugnare nästa gång för hon drog efter andan när jag hoppade lite högre än vad hon ville. Det är ju inte värt att hon inte vill göra det något mera. Men det var ju såå härligt att barar ta i och hoppa...Tjolahopp!!!smiley

Wow vilken kväll. Nästan så jag längtar lite till nästa gång.

Nej mot maten. Blev vrålhungrig. Millis hälsar.

/Mintus

Nu är det nära

Från SkynnerstaPosted by Annika Fri, May 29, 2009 00:58:59

Tjena på dig,

Nu är du äntligen snart här. Jag har sparat några goda strån åt dig. Men jag har hört att du inte har fått så mycket gräs så vi måste ju ta det lugnt med det så du inte får ont i magen eller fötterna. Det verkar som om du och jag får vara här hemma den första tiden. Hörde tvåbeningarna prata om det ikväll. Millis och Pallen ska var förtrupp i sommarhagen och äta av lite tills du och jag ska dit. Vi får nog gå dit några timmar i helgen tyckte jag de sa.

Jag ska ut en tur med Kurtan i morgon innan du kommer. Ha det så bra på resan ner. Vi ses i morgon.

/Mintus

Tungt

Från SkynnerstaPosted by Annika Mon, May 04, 2009 23:52:17

Tjena Grabben,

Nu är jag äntligen igång igen, eller ska jag säga att min Annika har kommit tillbaka. Först är hon sjuk i flera dagar och sen när hon väl lyckades pallra sig ut till lilla mig och jag fick komma ut på några härliga turer så lyckades jag med att råka ställa mig på hennes fot.... Oj vad hon pratade högt just då och Millis matte fick springa till min Mattes Box och hämta en påse som var kall och så satt hon där på marken med påsen på foten och hon lät inte glad.

Men det var ju inte meningen försökte jag säga. Det var ju nåt som killade mig på benet där bak och jag blev skitskraj och hoppade lite och då var ju Annika tvungen och stå där. Hon kunde väl ha stått på andra sidan va! Eller! Ja lite ledsen var jag ju men hon är av segt virke för rätt vad det var så reste hon sig och sa till de andra tvåbeningarna att det går nog. Vi försöker! och jag kan säga att jag var väldigt snäll på den turen för jag vill inte ha semester längre...Det är tråkigt.

Men sen kom hon inte på flera dagar. Det var bara Christer som tog hand om oss och gissa om jag var skraj att hon var arg på mig för det där med foten alltså. Tänk om jag stampa för hårt.Jag fick nästan ont i magen.

Men så stog hon i hagen igår och ropade på mig och gissa om jag blev glad. Så då fick jag och Millis rasta Pia och Annika en vända och jag hade ju så mycket spring i benen så jag kunde inte hålla mig. Jag var tvungen att spralla lite, men då hörde jag att hon blev arg och sa att jag skulle ta det lite lungt för hon var minsann trött efter nån resa så då tänkte jag att bäst att skärpa sig så hon inte försvinner igen...

Men ikväll tror jag att hon har fått tillfällig sinneförvirring eller nåt. Jag fick springa i lina och det tyckte jag inte var så kul. Jag har ju fått smak på att vara ute i skogen. Det är ju så härligt... Och ska man springa i lina ska det vara på sand som jag hade förrut. Jag kan säga att det gick inge bra på gräset och det ska man ju äta av inte springa på. Måste få matte att förstå det. Att jag vill ha grus alltså....

Nu har vi fått vara ute på nätterna. Så jätteskönt....Gräset växer så det gnisslar i öronen nu så snart kan du fara hit ner till oss i skogen..

Ha det gött. Millis och Pallen gnäggar.

/Mintus

Tråkigt

Från SkynnerstaPosted by Annika Mon, April 20, 2009 22:06:41

Tjena,

Ja här är det rena döden så lugnt är det. Jag har bara gått och latat mig i hagen i två dagar. Min Annika har inte synts till förräns nu ikväll och gissa om jag blev glad. Trodde att vi skulle ut på tur fast det var lite mörkt,men hon kramade mig bara och sade godnatt. Hon hade en så konstig röst och Christer sa att hon skulle gå in hon var ju sjuk. Men hon längtade efter mig sa hon då. Självklart tänkte jag.......

Hoppas det där sjuka går över så vi kan gå ut i morgon. Det vore skönt.

Låter skönt med lite lera. Här finns det inga pölar kvar. Träden har haft så mycket party så vattnet har stuckit sin kos och solen stack visst den också. Ja den hälsade på lite idag så det blev så där lagom varmt och skönt på ryggen.

Nä bäst att få sin skönhetssömn ifall min matte behöver lite motion i morgon. Hon kan ju iallafall få komma med lite mera morötter....

Sov så gott.

/Mintus

Next »