Besses blogg

Besses blogg

Snart bete...

Inte bara morötterPosted by Karin Fri, May 27, 2011 22:10:37

Hej där,

Mmmm, vad gräs är gott! Nedrans gott faktiskt. Mums , mums, mums.

Ikväll har vi mest mumsat gräs faktiskt. Vi tog i och för sig en sväng bort längs nyasfalterade vägen men sen var vi snart tillbaka och mumsade gräs igen. Trevligt. Karin skrattade åt mig, Birgitta också, när jag gjorde vad jag kunde för att förbereda magen på måndagens betessläpp. Gräset stod åt alla håll ut ur munnen sa hon och så undrade hon om jag inte borde tugga innan jag svalde...

Men så är det, på måndag flyttar vi till sommarhagensmiley. Avmaskningsmedlet är svalt (blääh, trött på meducin nu) och flugpannbandet är framplockat. Redo, helt enkelt!

Micke håller på och fixar det sista med hagen och mattarna håller på och dividerar fram och tillbaka om hur dom ska göra. Ni vet ju hur det är, allt ska ältas och divideras innan dom kan bestämma sig och när dom väl är klara så har dom fattat ett beslut som på något sätt lyckas bli fel ändå. Hmmm, samma sak varje år. Det verkar som om vi ska fortsätta gå inne på nätterna någon vecka i alla fall om dom får ihop ett schema för intaget.

Hur vore det att helt enkel dividera fram att vi i år får gå som vi vill? Släpp ut oss bara utan staket så käkar vi ju där det är som godast - på vallen!?! Börjar det regna kan vi gå hem till boxen och har vi tråkigt kan vi ta en sväng in till Haninge och gå på krogen? Nehe, inte i år heller säkert, rent önsketänkande förstås, kanske är det så det går till på de evigt gröna ängarna? Men det är jag inte färdig för än i alla fall. Måste ju hjälpa Emma att lära Karin diagonalslutor först, det började vi med i måndags och får nog fortsätta med på clinicen nästa vecka kan jag tro. Har föresten mycket kvar att lära Karin innan jag ska stänga av så det får dröja tror jag... Man kanske skulle tröttna på det med? Men lite semester ska jag ta i sommar i alla fall

Ha det gott!

/Besse

morotspaus

Inte bara morötterPosted by Karin Fri, July 02, 2010 21:40:58
Det blev en paus i stavsjö. Chrille försvann in på macken och kom tillbaka med 2 äpplen och en påse minimorötter. Mums. Nu ska vi nog klara oss den sista biten av resan. /Besse

Gräsmums!

Inte bara morötterPosted by Karin Wed, May 19, 2010 21:52:34

Tjena, tjena,

Det var ju faktiskt sant det där med gräset... Vi har en del i hagen om vi orkar gå upp för backen och sen har dom börjat skämma bort oss med små korta stunder av matorgier. Lite snålt men tydligen är det bra för magen att inte få allt på en gång. På det här stället är det så smart att man kan få ett litet salladsbord av gräs att stå i en stund för sig själv istället för när dom som annars står brevid och väntar på att man ska äta klart så man blir alldeles irriterad. Vi har små plättar mellan hagarna som vi fixar till så att dom inte blir så igenväxta. Gott och så gör vi ju nytta!

Dom har faktiskt börjat prata om att vi ska slippa vara inne om nätterna snart. Men det dröjer en stund till.

/Besse

En rokad...

Inte bara morötterPosted by Karin Sun, November 22, 2009 15:20:19

Hej på er,

Här har det hänt lite sen sist. Tjejerna i hagen brevid hade lite party härom kvällen och fick för sig att dra till stan för dom hade tröttnat på att festa i skogen. Dom drog genom grinden och galopperade iväg mot stan till. Tydligen så kom dom inte så långt för Christina stod inne i stallet och hörde hur dom sprang förbi och rådig som hon är så följde hon efter för att be dom komma hem igen. Ferrari och jag stod i vår hage och tittade på varandra, funderade på om vi skulle hänga med men kom fram till att vi nog är lite för gamla för att hänga på stan. Golden är ju också lite väl gammal men han hängde visst på, sa något om att farsor och morsor på stan behövde extra hjälp.

Tyvärr så slutade festen inte så väl. På vägen kom det en bil som fick stanna när tjejerna kom och då var det visst en av tjejerna som inte fick stopp innan dom nådde bilen. Duns! Det blev visst en buckla men det var ju tur att bilen hunnit stanna. Visste ni föresten att i dom där bilarna sitter grymt ilskna människor som kommer ut om man råkar dunsa in i bilen? Tydligen är det så, i alla fall berättade tjejerna det sedan på kvällen. Inte nådigt ilsken hade gubben varit. Ja, ja, Ferrari och jag gjorde nog klokt i att stanna i hagen och det var ju tur att Leo och Rulle var inne med Christina när tjejerna sprang iväg för annars hade dom kanske hängt på också, ungspolingarna.

Självklart var inte våra mattar så glada när detta hänt. Dom dividerade fram och tillbaka för att se om dom kunde komma på något för att det inte skulle hända igen. Tina bestämde sig för att testa att byta hagar så vi lite lugnare grabbar får nu gå i tjejernas hage med foderhäcken och tjejerna får gå i vår stora hage där man kan springa lite mer. Här kan man mest gå och lufsa i skogen. Ja, varför inte?

Karin var lite orolig att jag skulle äta upp hela foderhäcken och bli som en köttbulle så därför försökte jag hålla mig lite ifrån den idag. Dom stora grabbarna släppte inte fram mig heller i och för sig. Dom stod mest där och såg farliga ut. Tina var snäll och gav mig en egen hög att äta av i alla fall. Antagligen kommer vi ändå inte få ha kvar foderhäcken sen för Leo behöver visst banta. Karin och Tina kom fram till att jag nog ska få mera hö i min morgonpåse inne så länge i alla fall. Det blir gott! Jag tror jag lyckades påminna Karin om att köpa morötter på vägen hem också, hoppas hon kom ihåg det.

/Besse

Hemma hos mig!

Inte bara morötterPosted by Karin Thu, October 22, 2009 22:17:44

Tjena tjena,

Här står jag och äter hö! Eller jag gjorde det tidigare ikväll, nu så här dax börjar jag bli mätt. Snart dax att sova.

Föresten, vet ni vad dom hittade på igår? Trots att det var onsdag så var Karin här, men medryttar-Karin var här också. Medryttar-Karin och jag skulle ta en stunds dressyrträning och först skulle min Karin inte göra något mer än att stå och vara ivägen sa hon, men ni som känner henne vet att hon inte kan... Hon sopade och fixade och donade, hjälpte till och ta in dom ute i hagen och mockade på volten. Och rätt som det var så kom hon i hjälm och väst. Suck! Kan hon aldrig vara still?

Men i alla fall så visade det sig att Cilla och Suss fixat fram Cavalettibommar och jag fick vara med och skutta galoppstuds och trava cavaletti. Skitkul. Jag passade på att testa hur envis Karin var genom att gena i hörnen så mycket jag kunde. Klart jag vann! Man kan komma hur snävt som helst och fortfarande komma över bommarna (Fast man får egentligen inte... jag vet, men hon måste ju få kämpa lite med)

Ikväll hörde jag ett rykte om att vi nästa vecka ska plocka fram en massa saker i ridhuset och köra bruksridning eller trail eller någon blandning om det nu är skillnad... Spännande! Torsdag var det visst!

/Besse

tjoho! Jag blir så förbannad!

Inte bara morötterPosted by Karin Sun, October 04, 2009 10:15:12

Åh, vad jag blev arg igår. Helt jäkla förbannad! Tror dom inte att man vill bestämma något själv?

Inte nog med att jag fått stå själv inne två nätter i rad eftersom Zita är frisk och fått gå ut igen och Karin verkar envisas med att jag blir stel av att vara ute på nätterna nu. Igår när jag äntligen lyckats ropa ut Tina till att släppa ut mig, ja då gick det bara några timmar innan en av tjejerna här kom och hämtade mig, Leo och Rulle i hagen.

Åh, ska vi ut på en sväng, tänkte jag och följde snällt med. Lurad! Jag fick inte följa med dom andra ut när dom gick utan fick åter stå inne och vänta. Då blev jag förbannad. Jag ropade, skrapade i golvet, sparkade i boxdörren och lagom då kom min Karin in genom stalldörren och tittade förvånat på mig. -Vad gör du i Zitas box? Frågade hon och jag tittade mig omkring... jo, jag stod visst i Zitas box men det hade jag inte hunnit märka.

Släpp ut mig, sa jag istället och efter lite diskussion kom hon fram till att det var lika bra så det blev lugnt här inne. När vi skulle ut genom dörren såg jag min chans, full kareta tänkte jag och tog några galoppsprång. Karin blev visst mäkta förvånad och for som en liten vante, arg förstås. Sen fick man skärpa sig några steg men när jag äntligen kom ut i hagen passade jag på att galoppera och springa runt bara för att jag kunde. Så lycklig! Sen kom jag på att Leo och Rulle ju gått iväg och då blev jag lite olycklig och ställde mig och väntade vid grinden och ropade efter dom.

Framåt eftermiddagen kom regnet och då kom jag på att det var ganska skönt att komma in på kvällen. Och i natt har en del andra också kommit in förstås så då kändes det ju bättre. Och jag får väl medge att jag blir stel av att vara ute på nätterna och att det är skönt att bädda ner sig i spånet och halmen i boxen och sova ut. Men det har ni inte hört mig säga.

/Besse

Tillbaka i stan!

Inte bara morötterPosted by Karin Sun, August 30, 2009 20:53:15

Tjabba, tjena, hallå! Eller vad man nu säger i stockholmstrakten. Back in town... (lärde mig lite engelska av Mintus som han lärt sig av Westernhästarna förra helgen)

Japp, nu är jag tillbaka igen. Karin kom ner och hämtade mig i lördags morse. Först stod vi i hagen och undrade lite vem det var som skulle ut och åka nu. Till och med ungdjuren i hage brevid blev intresserade och kom springande och skulle kolla.

Ut ur bilen kliver Karin och då förstod jag att det var dax att åka hemåt. Vad fort sommaren gått! 13 veckor har tydligen gått redan... Efter lite borstning och annat pyssel var det dax att kliva in och sedan åka iväg.

Först åkte vi till Skynnersta och hämtade upp Annika som skulle med som moraliskt stöd i bilen. (Undrar varför Karin behöver moraliskt stöd? Det var ju jag som stod där bak i lådan? Jag borde också få ta med mig en kompis...) Men hur lång tid kan det ta att hämta upp en person? Efter en massa babbel, packande och sen in och gå på toaletten började jag faktiskt bli lite irriterad. Dax att åka! Jag skrapade så mycket jag kunde med hoven så dom skulle höra. Ska man behöva köra själv?

Till slut susade vi så iväg. Det gick faktiskt hyfsat. Vi tog en fikapaus vid Stavsjö och jag lyckades lura av Karin halva hennes bulle och Annika fixade goda små morötter. Trodde inte att det fanns så små morötter.

När bullarna var slut åkte vi vidare. Väl framme i nya stallet fick jag vänta i en trevlig liten hage vid vägen. Där hade man perfekt utsikt över allt som händer på gården. Man såg hästarna komma från hagen, man såg ridhuset och om någon gick in där och man såg folket som satt och fikade vid bänken. Tjejerna passade på att bära in alla mina saker och jag snappade lite gräs och såg till att spänna musklerna lite för några snygga tjejer som gick förbi. Jag lyckades nog ganska bra för jag hörde faktiskt en av mattarna säga att jag såg fin ut och är det verkligen en ponny...

Sen var det då dax att gå bort till min riktiga hage. Medryttar-Karin hade kommit på eftermiddagen och jag följde med henne bort.

Där skulle jag få gå med en av de andra som bott här ett tag, Leo hette han nog. En ganska trevlig prick visade det sig men till en början var han lite påträngande. Jag hade ju inte riktigt tid att hålla på med honom. Jag skulle ju kolla vattnet och gräset och leran och så. Han följde efter när jag gick runt, jag lyckades inte bli av med honom riktigt men det visade sig att han var rätt så trevlig.

Idag har Karin och Annika varit här en sväng igen och vi tog en lite promenad i omgivningarna. Mycket att titta på. Karin hade tydligen tänkt sig lite jobbig tömkörning men som tur är hade Tina som har stället, ställt till med Baskjir-premiering så paddock och ridhus var upptaget. En trevlig promenad blev det istället.

Sen framåt eftermiddagen kom då den sista hästen tillbaka, Rulle eller Rolle tror jag han kallade sig. Han hade varit i Eskilstuna och träna i helgen. En pigg rackare som kom galopperande fram till mig i full fart. Först blev jag lite rädd, vad är nu detta? Men sen såg jag att det ju bara var en yngling så då förstod jag att han bara var busig och hade spring i benen. Vi hälsade lite på varandra sen bestämde jag mig för att gå ner och visa mig för Karin. Dom andra hängde på men gick snart iväg igen.

Jag måste säga till Karin att ta någon mer bild så ni får se hur lika vi är alla tre... Samma färg, lite vitt i pannan, lite mörkare ben - men förstås, dom andra två är ju lite större!

Ha det så bra allihopa! (Förlåt Millis, att jag har lämnat dig ensam med Mintus, jag kommer tillbaka nästa sommar)

/Besse

Tillbaka i sommarhagen -nytt, gott, grönt gräs!

Inte bara morötterPosted by Karin Sat, August 08, 2009 17:49:28

Hej på er!

Igår kväll kom Karin tillbaka igen. Nu är det tydligen slut på semestern för mig för Karin är ledig i en vecka. Kvalitetstid babblade hon om igår kväll och det brukar innebära att jag får ut och springa! Men det ska bli skönt om vi bara kan ta det på kvällen eller på morgonen. Jag är lite upptagen med flugorna mitt på dagarna.

Hmmm, vad hände då igår? Lite pinsamt faktiskt... Mintus har ju gått i scouterna när han var liten så strax innan vi skulle ut och se oss om allihopa med Åsa, Annika och Karin så knöt han upp sin knut och gick tillbaka till hagen. Med träns, sadel och allt. Annika var inne i stallet just då och kommer farande ut som ett skott. Han babblade något om att han glömt att kissa... Millis drog några steg i sidled så att jag trodde att hon också var lös men jag fick inte upp min knut, tydligen har Karin gått i scouterna längre än jag har.

Tji, tänkte jag, det finns andra metoder... Jag tog spjärn med alla fyra och drog till allt jag orkade. Japp, grimskaftet gick av med en smäll. Men jag flög bakåt och försökte vända runt och rätt var det var låg jag bara där med rumpan i gruset. smiley Och Millis som stod brevid och tittade på! Men jag lyckades kravla mig upp igen utan att förstöra nya sadeln och sen försökte jag låtsas som ingenting. Jag gick snällt tillbaka när Karin ledde mig till bommen och fick ett nytt grimskaft. Mintus den stackaren blev hämtad i hagen av Annika innan han hunnit kissa. Han fick stanna så fort vi gett oss iväg och kommit ner till ängen och han mumlande något om att det måste vara gräs där man kissar.

Sen kom vi så iväg. En lugn och skön tur med lite trav på ängen och sen så träffade vi på lilla Rebecka som jag så snällt bar en liten stund. Man ska lära barnen tidigt att rida är kul, då är det fler som kan ta hand om oss och skämma bort oss i framtiden. Karin fick vackert stiga av och gå brevid.

När vi var klara visar det sig att det var dax att bo i sommarhagen igen. Gräset hade vuxit upp lagom mycket och såg riktigt smaskigt ut sen Simon var där och betesputsade. Han gjorde nog ett riktigt bra jobb. Vad tycker ni, ser det inte gott ut? Inte ett ända torrt, långt grässtrå så långt ögat når! Tack, tack, min snälla Simon.

Jag har mumsat gräs hela natten och imorse när Karin kom och ville rida kändes det som om jag skulle spy. Som tur är tog hon ingen sadel för då hade jag nog gjort det. En härligt barbackatur i morgonsolen blev det. Mycket skritt i skogen men också en del galopp. Och hon satt faktiskt kvar, kanske börjar det likna något nu. Jag försökte trava lite ibland också men där har hon mycket kvar att lära...

Ha det så bra allihopa och ta hand om er i sommar! Föresten, undra om Micki kom iväg till sin gamla polare i helgen eller inte?

/Besse

Next »