Besses blogg

Besses blogg

Bättre idag...

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Tue, May 31, 2011 21:55:49

Hej där,

Tänkte bara säga att jag känner mig lite bättre idag. Vi har varit ute och traskat lite i skogen för att bli lite varm och när vi sen skulle longera så gick det bättre än igår. Hihi, jag fick matte att traska själv också. Nu hoppas vi på att kunna vara med på Clinicen med Emma. Kanske var det som Helene sa, att det bara var en fis som hamnat på tvären, men skulle det verkligen kännas så i benet när man galopperade?

/Besse

En present!

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Tue, May 17, 2011 20:08:10

Tjena,

Nu har det visst slagit över för matte... Vet ni vad hon kom indragandes med i söndagskväll? Försenad var hon också, så jag trodde att jag skulle bli utan kvällsmat. Nej, ni kan nog aldrig gissa, ingen kan tro att hon är så tokig. Den här kom hon hemdragandes med efter bilen.

Vad har du lånat den för undrade jag, inte ska vi väl åka nu? Men tydligen var det inte så läget var. Jag fick visst den i present av matte, nice! Fast jag vet inte, känns liksom som om jag måste ut och åka då. Hmmm, tror att hon kanske har någon baktanke med detta. Vi får väl se... Kanske ska vi bara på semester och inte iväg och jobba om jag har riktig tur.

Just nu är det nog lite synd om mig. Känner mig lite skruttig faktiskt. Inte nog med att tänderna fortfarande ömmar lite efter tandläkaren. Jag har också fått några konstiga blemmor, troligtvis av knotten, på huvudet som vätskar sig och kletar så att pälsen faller av. Jag får en kal fläck. Det kunde man ju tro var nog men igår lyckades jag nöta sönder huden mellan skinkorna och på svansen. Helene och Karin skrattade och sa att jag ridit för mycket men jag har nog mer troligt viftat för mycket på svansen. Snälla Helene plockade fram ridskavsalva som lindrade lite så nu är halva apoteket framplockat. Alsolsprit och idominsalva till ansiktet, metacam till tänderna (fortfarande typ 3 av 14 dagarsdosen kvar att ta - bläääh) och så silonsalva eller vad det hette. Och så snart det blir sol igen kommer fästingmedlet fram också för det är dax, matte hittade en fästing på mig igår. Mycket nu! Men Karin har pratat lite om i fall hon inte ska skaffa ett flugtäcke om inte såren lägger sig. Kanske vore det skönt fast lite väl mesigt. En ponny ska väl klara sig utan det?

Men tro inte att skruttiga, söta, gamla, små ponnier får ta det lugnt och vila upp sig och sina sår. Nej, nej, Emma var här igår och det skulle tränas på att trava, men så långsamt, så långsamt. Och så jobbade vi skänkelvikningar också så det stod härliga till. Duktiga var vi, i alla fall jag. Karin, hon är ju som vanligt lite förvirrad och otydlig!

/Besse

Varm om hovarna...

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Mon, August 30, 2010 21:46:56

Hej, hej,

Är man krasslig om man är varm om hovarna? Jag har försökt övertyga Karin om att man inte är det men hon är inte lätt. Hon tjatar om att jag inte brukar vara så här varm och är du inte lite varm även om benen? Tjat, tjat, tjat... Jag är ju bara lite öm eftersom hon plockade av mig skorna, stoppade i mig medicin, tog mig till tandläkaren, körde hit mig från min älskling och gav mig ny mat och sen slog på nya skor som är lite osköna. Är det så konstigt att man råkar vara lite varm? Tror inte det...

Jag försökte övertyga henne genom att springa så nätt och fint på volten. Det hjälpte lite eftersom hovarna kallnade lite då

Den som det är riktigt synd om är Ferrari. Hans ben har svullnat upp eftersom han har ett sår. Inatt står jag inne med honom så att han inte ska behöva vara ensam när han väntar på att Marianne, veterinären kommer i morgon. Så inatt får man sova skönt!

/Besse

Skönt och inte skönt alls...

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Sun, April 11, 2010 20:28:17

Hej på er därute!

Ha ni också haft underbart väder därute dag? På Hammarby var det verkligen vår idag. Solen värmde så skönt. Men tyvärr så fick jag inte vara ute hela dagen. En tjej som heter Ingela kom på besök till stallet och hade med sig någontung mycket konstigt. Det var en väska där det stack ut sladdar som slutade i någon typ av sak som hon kunde få att lysa och när hon la dom mot kroppen så kittlade, stack och värmde det så skönt.

Jag fick vänta länge innan det var min tur men när det väl var dax så kände och klämde hon överallt och då gjorde det lite ont men sen tog hon fram sina sladdar och då fick man morot och mådde helt underbart. Det var bara när hon skulle lysa mig på nacken, bakom öronen, som det var lite för mycket av det goda. Efteråt så sträckte hon och töjde och det var så skönt. Karin passade på att lära sig lite fler strechövningar också och fick skarpa förmaningar om att komma ihåg att strecha efter VARJE ridtur. Överlag fick jag bra betyg, mycket fräsh för att vara 25 år, var betyget men visst fanns det lite stelheter för mina mattar att stretcha bort, lite i nacken och på insidan av bogen och på insidan av baken. Karin hade ju helt glömt bort att stretcha insidan. Det var skönt i alla fall och jag längtar redan till nästa gång om det nu blir någon. Men hon varnade för att jag kunde få träningsvärk så vi får väl se om jag ångrar mig.

Något jag inte längtar tillbaka till är tjejen på kliniken i stav som i fredag skulle in och rota bland mina tänder. Caroline hette hon om jag minns rätt. Ont gjorde det och det var inte speciellt trevligt trots att man fick droger som gjorde att man inte kände allt. Mycket foder mellan tänderna hade jag visst och några tänder som var kantiga och vassa. Bland annat var visst min tand längst bak kantig och även den var tvungen att slipas till med maskinen. Då kunde tjejen som höll på vara glad att jag inte kunde bita ihop på grund av den där grejen dom stoppar in i munnen. Iiiiha, i det läget var jag kapabel att mörda så obehagligt var det. Tillbaka inom ett halvår och bara blöt, lättuggad mat fick vi råd om. Och till nästa gång skulle jag få något antiinflammatoriskt medel som skulle göra att det gjorde mindre ont. Hon tyckte att jag skulle äta Lusern som komplement till höet för att veta att jag får i mig tillräckligt. Jag lovade att jag skulle provsmaka i alla fall även om det ser äckligt ut.

Det här blev visst en häktisk vecka för en liten ponny. Nu får jag nog vila upp mig en stund...

/Besse

Tandläkaren...

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Tue, September 08, 2009 20:10:42

Hej på er,

Idag skulle jag träffa tandläkaren igen. Karin hade tagit ledigt från jobbet och kom ut redan på tidiga eftermiddagen. Först ville jag inte följa med in men jag insåg att det inte gick att komma undan. Vi var ju ändå ganska många som skulle bli kollade och alla andra verkade ju klara sig rätt bra.

Men turen var på min sida, tandläkaren hade inte med sig alla saker som behövdes för att rätta till mina tänder så jag slapp undan med att han bara stack in handen lite i munnen och kände lite. Han skulle däremot komma tillbaka en gång till och fixa med oss som behövde dom grejerna.

Jo, han uppmärksammade mina långa tänder som tydligen blivit så av att jag lagt upp bettet. Och vet ni vad han sa? Att dom skulle trilla ut så småningom eftersom inga tänder håller dom tillbaka i uppkäken! Då blir visst roten för kort och tillslut trillar dom ut. Bläääh, men tydligen skulle jag klara mig ganska bra ändå. Han rekommenderade ändå Karin att rida bettlöst för att spara tänderna så länge det går. Vad ska man då tugga på?

Sen fick vi påbackning om min fula manke. Han trodde att jag gått med fel sadel och fel betsling under lång tid och att jag har fuskat genom att knäcka nacken och inte jobba med bakdelen... Men mina sadlar är ju kollade? Och det där med att knäcka nacken tänker jag inte erkänna... I alla fall skulle sadeln fram nästa gång han kommer och kanske åker tränset fram då med. Sen sa Karin något om att vi får vara noga med att inte låta nacken vara knäckt då. Försöka jobba i en lägre form kanske och ta hjälp av Emma som verkade vara duktig på det där. Jag är ju gammal och det är ju logiskt att jag inte kan samla ihop hur högt som helst. Sen ordinerades tömkörning två gånger i veckan men det har vi ju redan startat med.

Han kände också på baken så där så att hela ryggen säckar i hop som om man samlar sig och då sa han att det nog inte är försent att få tillbaka musklerna i manken. Det var ju positivt i alla fallsmiley Harni råkar ut för när dom gör så? Känns jättemärkligt, man kan liksom inte streta emot. Tydligen skulle Karin göra så efter varje ridtur för att stretcha till mig.

Efter det var det dax att jobba lite på Karins läxa. Hon skulle lära sig att gunga med i steget, veta vilket ben som flyttade sig och hålla emot lagom till frambenet för att få ner tempot. Vi tog en barbackatur för att hon riktigt skulle kunna känna. Sen jobbade vi lite i ridhuset när vi kom tillbaka och det gick faktiskt ganska så hyfsat. Men jag var så trött och sävlig sa Karin men det skulle ju gå långsamt...

Jag har fått en boxgranne föresten. En rätt så bestämd dam faktiskt! Hon mopsade upp sig när jag kom in i boxen och började tjafsa direkt. Men jag röt till åt henne rätt så rejält direkt och sparkade i boxväggen så att hon vet att jag inte är att leka med. Tjejer... Men hon var ganska söt.

Hoppas att Millis har det bra föresten. Saknar henne väldigt mycket. Grabbarna här i hagen är ju inte mycket att kela med direkt. Jag försöker hålla mig lite undan...

/Besse

stackars mig - hästinfluensavaccinering och avmaskning

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Tue, May 19, 2009 08:11:34

Stackars mig, stackars, stackars, stackars mig - Idag kommer tant veterinär till stallet och det är tydligen mig hon vill åt!

Dax för hästvaccinspruta sa Karin igår och jag höll på att hoppa upp i knäet på henne direkt. Jag behöver ingen försökte jag argumentera emot. Du vet man blir inte så här gammal och pigg om man är känslig för lite hästinfluensa, försökte jag men tyvärr hade Karin pratat med Annika innan och trodde inte ett dugg på mig. Jodå, du ska visst ha sa hon och var inte en sån mes! Jag? Mes? Knappast!

Sen skulle tant veterinären visst få skriva ut avmaskningmedel också? Men vadå? Det kan ju högst vara någon månad sedan jag fick det försökte jag övertyga Karin. Tydligen gick inte det hem heller, dels så var det visst i oktober jag fick medlet sist (tiden går fort när man har roligt!) och dels så hade Vivi den fulingen varit och plockat skit i våra boxar och kollat upp om vi behövde allihopa. Tack för den Vivi! Jag behövde tydligen, blodmask= 200 stod det. Nu skulle dom odla fram vilken typ det var tydligen. Mask i blodet? Ursch, vad läskigt! Kanske är bra med avmaskningsmedel då, trots att det smakar värre än den där äckliga B-vitaminen. Jag får tacka Vivi i alla fall...

Suck, vilken dag! Regnar gör det också!

/Besse

barbacka när solen gnistrade i snön

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Wed, March 25, 2009 21:23:59

Det var länge sedan min Karin var här och red men idag blev det av i alla fall. Jag har ju fortfarande hosta så det blev en lugn och skön barbackatur i solen. Kallt var det fortfarande men vi hann rida innan det blev mörkt i alla fall.

Vi skrittade på ängen och Karin tränade balans i svängarna och så tränade vi balans i skogen som är vid sidan av ängen och Karin kanade faktiskt inte av trots att det ligger en hel del träd på marken där inne och så är det ju rätt trångt. Sedan gick vi bort till backen och mötte Johanna och Rökkva och gick med dom hem.

När Rökkva var med var jag ju tvungen att hosta till några gånger så att hon tyckte lite synd om mig för att jag är sjuuuuuuuk! Men jag hade ingen feber så det var svårt att övertyga alla om att det är synd om mig. Host, host...

/Besse

Ute och traskar, snörvel, host

Hjälp, jag är krasslig!Posted by Karin Thu, March 19, 2009 22:00:13

Hej på er,

Karin börjar bli orolig för att jag blivit smittad av Rökkvas förkylning. Hmmm, hon verkar grunda det på att Sarah tjallade på att jag frustat och harklat mig lite grann i går och på att jag råkade frusta lite extra när vi var ute och traskade idag och att jag satte höet i halsen och blev tvungen att hosta till lite när jag åt. Okej då, det rann visst lite ur näsan också men inte så mycket. Åh, hon är så tjopig. Inte är väl jag förkyld... Ja, ja vi får väl se vem som får rätt. Tydligen så skrev hon ett brev till Karin och bad henne vara uppmärksam och att ta det lite lugnt om jag börjar hosta och frusta mycket. Precis som om det skulle behövas. frisk som en nötkärna!

Idag har vi i alla fall varit ute och tömkört och Sando var med, han har långa ben den grabben. Jag fick verkligen kliva på för att hänga med. Gummisnoddar hade hon satt på också så det var lite ansträngande faktiskt. Sedan travade vi lite också men det var då jag började frusta och så berättade Sarah om att jag gjort det även igår.

Innan vi gav oss ut så stod Karin och servade mig med ryktstenen riktigt länge och det var skönt. Ska bli skönt att bli av med vinterpälsen och idag var det massor som rasade. Det blev alldeles fullt i soppåsen efteråt. Undertiden försökte jag hitta på något att göra genom att smaka på Rökkvas box men då blev Karin skitarg på mig. Får man inte göra så eller? Den gröna färgen var annars rätt god.

Puss!

/Besse

Next »