Besses blogg

Besses blogg

Ut i skogen

Från StajjePosted by Tina och Stajje Mon, March 16, 2009 13:09:50

Hej smiley

Igår försökte vi ta oss ut i skogen en sväng, men tyvärr fick vi vända för det var alldeles för halt tyckte Tina. Jag försökte säga att jag skulle klara det men hon ville inte lyssna på det örat.

Så det blev en skritt runda men vi hittade en backe som gruset kommit fram i och då tog vi en härlig galopp!!! Man får ju helt klart vårkänslor.

Tina och Linn bara pratar om att vi ska hitta en ny häst. En till alltså, jag blir nästan lite nervös att de ska glömma bort mig!

Hur är det med Max? Ska Sunna ha tag i en ny fodervärd? Linn är helt inne på att ha en d-ponny nu. Ja man kan väl ändra sig sa hon, men jag försökte säga att jag är ju det, men de bara pratar om att det ska bli roligt att kunna rida ihop.

Häftigt om jag får en ny kompis som kanske vill busa lite mer. Mitzi bara biter mig i rumpan när jag ska busa. Ingen humor där inte!! Indian vågar jag inte äns försöka busa med. Han ser så sur ut. Ja ja vi får se hur det blir.

Vi hörs. Gnäggisar Stajje

Åka transport

Från StajjePosted by Tina och Stajje Mon, March 09, 2009 16:06:18

Hej igen!!

Jag tror att min matte har blivit lite tokig. Igår var hon uppe med min nya ryttare och vi var ute en bra stund. Sen fick jag gå ut i hagen igen.

När det snöade och var allmänt dåligt väder så kom hon och ropade på mig igen, men då gick jag inte fram, så hon fick komma till mig istället, ibland kan väl hon gå...

Jag visste nämligen vad hon tänkte göra för jag hörde att hon höll på med transporten, det var dax att åka en runda sa hon. Jag ska lära mig att köra dig sa hon, jag gick ju snällt på men jag hade hjärtat i halsgropen första biten. Jag kunde inte stå stilla först, men sen märkte jag att hon kunde ju faktiskt köra riktigt bra. Det var ju onödigt att skrämma upp mig.

Sen var det ut i hagen igen tills det blev kväll och man skulle in och äta och sova. Jag får så lite hö utav henne nu för tiden, veterinären har nämligen sagt att jag ska gå ner ca 50 kg. Jag som mår som en prins?!

Ja,ja det är bara att äta och vara glad.

/Stajje

En ny ryttare

Från StajjePosted by Tina Thomsen Sun, March 08, 2009 21:28:57

Hej Besse!!

Nu var det länge sen igen. Min matte är inte bra på att skriva verkar det som. Jag bråkar nästan aldrig när jag ska ta bettet för det är så roligt att komma ut.

Idag kom det en tjej som heter Annie och är 14 år. Hon ska rida mig ca 2 dagar i veckan. Det gick jätte bra idag och jag var lugn och snäll som vanligt, så jag tror att hon kommer tillbaka nästa vecka också.

Tina pratar om att Linn kanske ska få ha en egen häst, om dom får tag i någon som är snäll och lugn och lite till åren??? Vad menar hon då??

Linn tycker tydligen att jag är för ung?? Jag förstår inte vad hon menar.

Vet du någon snäll C- ponny som hon kan få låna och sen vill hon köpa den om allt fungerar??

Jag har sett att Karin också har kommit på att hon kan använda sina ben och gå efter dig ibland, det gör Tina med, men hon säger att hon blir både trött och varm. Vi har inte fått tag i någon vagn än så vi tömkör ibland.

Hoppas att vi ses i sommar. Vecka 33 kommer jag vara i Bastefall.....

Nu ska jag äta morötter och sedan ska jag bädda ner mig.

God natt!! Stajje

En hälsning

Från StajjePosted by Tina och Stajje Wed, January 14, 2009 10:11:17

Hej Besse!!

Här ser du min "nya" ryttare.... Tina får nästan aldrig rida nu säger hon. Men jag tror inte att hon är ledsen för det för det går så bra för Linn. Ibland är vi ute i skogen och bara har det mysigt, men ibland får jag jobba riktigt på banan, det är roligt men ganska jobbigt. Jag har inget täcke på mig och därför har jag ganska mycket päls så jag blir sååå varm.

Idag ska Linn rida och hon vill gärna hoppa hörde jag så vi får väl se hur banan ser ut, nu har ju äntligen isgatan försvunnit. Jag har halkat både in i stallet och ut i hagen.

Igår hade Tina och Stig kommit på att dom skulle prova något nytt. Först tog dom på mig en sele som var ganska tung men jag är ju stark så det gick ju bra. Sen tog dom fram de långa tömmarna som vi använder när Tina tömkör mig. Då gick vi ut i hagen på baksidan och gick runt, runt tills jag jag hade visat att jag inte tyckte att det var läskigt!!! Ibland tar det så lång tid för dem at förstå!

Då kom dom på att vi skulle ha två tjocka pinnar efter mig, dom fäste dem på sidorna om mig, de är till en vagn sa Tina. Nu får du gå igen sa dom. Nu menade dom att jag skulle dra på dessa skaklar som det heter. Undrar om dom har testat själva att dra på dom, men jag var jätte duktig sa dom. Det var lite knepigt att vända och svänga, då fick jag tänka till lite. Det gick mycket bra för att vara första gången. Jag gick runt igen och visade att jag klarar det också. Så nu ska Tina och jag träna lite och sen ska jag få testa och dra en vagn... det blir ju spännande. Undrar om Tina tänker gå jämte eller om jag ska dra på henne också. Det får jag säkert för dom vill ju helst inte gå.

Men det är roligt att hitta på nya saker och när man är klar får man ju lite gott i krubban, det är värt lite arbete. Och så vet man ju att Indian och Mitzi står och väntar i hagen och undrar vad man får för gott denna gången. Nu måste jag gå och liva upp gamlingarna lite men dom blir lite trötta på mig ibland och då biter dom mig i rumpan!!! Ibland gör det riktigt ont när jag inte hinner undan för då får dom tag i pälsen och då blir det ett sår. Det är lite onödigt tycker jag för jag vill ju bara busa lite. Ibland har dom ingen humor!! Vi vill stå här och slappa säger dom, när det finns en stor fin hagen och springa i???

p.s Tråkigt att din kompis ska ut och resa, men då slipper han ju ha ont och så får han träffa sina kompisar. Evigt gröna ängar låter härligt, man behöver säkert inte tänka på vikten där heller.....

Ha det bäst!!!

Gnäggisar Stajje

Flytta

Från StajjePosted by Tina Thomsen Tue, November 25, 2008 12:26:06

Tjena Besse!!

Igår blev det klart att jag ska flytta på fredag. Det känns lite konstigt att lämna alla kompisiar.

Fast matte säger att vi ska flytta hem... det är till Hökås och då behver vi bara rida genom skogen och sedan är vi framme. Där har jag bott en gång förrut. Så det blir ny gammalt. Det är så nära att vi fortfarande ska rida på samma ridbana.

Då kan man ju undra varför vi ska flytta, men matte tycker att det är för stort stall där vi är nu. Det är ca 20 hästar och det blir många kvinnliga viljor som ska samsas....

Nu får jag träffa min gamla kompisar igen. Där har jag en kompis som heter Indian. Vi har haft mycket kul ihop och nu får vi någon att rida ihop med. Nu rider vi alltid själva.

Hej hopp, vi hörs

/Stajje