Besses blogg

Besses blogg

tokstollar, tjattertanter och nya skor

Här på gårdenPosted by Karin Thu, September 08, 2011 21:11:35

Hej där,

Läget? Här är det rätt bra men hösten börjar komma och det skulle vara gott att få sova inne. Hoppas att det är dax snart nu när vädret börjar bli lite sämre med regn och blåst. Jag börjar visst bli en mes så här på äldre dar. Men, jag är inte ensam, häromdagen sov Golden och Tulle inne och lämnade Yada och mig själva ute i hagen och jag hörde också att Mintus, Rocky och fina Millis gett upp på sommarbete och gått in nu sen länge. Dom ska ha stallmöte i helgen så man kan ju alltid hoppas att tjattertanterna tjattrar fram något då.

Annars har det varit en rätt så lugn vecka. Lektion för Emma i måndags i och för sig men sen skulle Hovis Gunnar komma på tisdagen så då väntade vi på honom i stället för att motionera men han ångrade sig och kom igår i stället. Så det blev ingen motion igår heller. Och idag är det torsdag och jag har vilodag med gosiga Helene så att matte kan vara hemma och städa, tvätta och kanske lata sig lite med. Matte har handlat ett backontrackryggtäcke åt mig som jag har myst under om kvällarna. Nice!

Men vet ni vad dom kom på igår när Gunnar åkt? Både matte och min medryttare var här och helt plötsligt skulle jag in i transporten och äta. Jag klev förstås snällt på, tog några tuggor men när dom inte stängde efter mig så började jag ana oråd. Bäst man backar innan dom kör iväg med luckan nere tänkte jag... Oj vad sura dom blev.

In igen, sa dom och då blev jag sur! DET BESTÄMMER VÄL JAG!!!!???? Suck! Jag trodde faktiskt att jag skulle vara den som var mest envis men konstigt nog så var det inte så. Christina kom och hjälpte till och till slut insåg jag att det nog var lugnast att gå in igen. Ja, ja, det fanns ju mat kvar därinne och den gången hade dom ju vett att stänga bakbommen i alla fall. Vet ni vad som var mest konstigt? Rätt var det var sa matte att vi skulle backa av och sen gick vi in igen utan att åka någonstans... Märkliga tokstollar... Men jag lyckades ju lura av dom lite mat.

/Besse