Besses blogg

Besses blogg

Vinter!

Här på gårdenPosted by Karin Sun, February 05, 2012 10:41:48

Hej,

Nu har vintern satt fart på allvar. Minst minus 20 var det här igår kväll och snön har fallit och yrt sista dagarna. Tur att man har varmt täcke, bal i hagen och en box att gå in till om natten. Tro det eller ej men i Rolfs fina vattenkopp i hagen fanns det faktiskt vatten igår trots att det var snorkallt. Bra vinterresort det här!

Snön ger ju helt andra möjligheter till ridning också. Helt plötsligt kommer man över våtmarker eller kan galoppera i hagen utan att man trampar sönder. Vi var ute på en underbar tur i skogen igår med vänner, matte och jag. Christinas blivande man Pelle var med och skulle träna på ridningen inför bröllopet. Vi var alla rätt pigga och ville springa men jag undrar om inte Atina var värst. Det blev lite galopper när vi delade upp oss på vägen hem i alla fall.

Idag kommer min medryttare Kajsa så då tar vi nog också en sväng i skogen, men i lugn takt. Det är ju dags för tandis på tisdag så nu har Matte ordinerat medicin för att lindra inflammationer i tandköttet och då får jag visst inte rejsa. Märkligt det där, inte visste jag att det är tänderna jag springer med men att argumentera med matte om det verkar inte vara någon större ide. Ibland är hon sådär tjurskallig och då biter inte ens bra argument. Men, det hon inte ser har hon inte ont av...

Jag får helt enkelt höra med Yada eller Tulle om vi kan springa i kapp i backen i hagen. Golden är nog ingen ide, han har nog med sitt, stackaren. Han har ju fått en skada på ögat och får medicin han också. Två gånger har han varit iväg till kliniken och vetten har ordinerat täckt öga och ögondroppar fem (!!!) gånger om dagen. Inte har jag något att klaga på i jämförelse minnsann. Håller alla hovar jag har för Golden. Han skulle visst tillbaka igen om en vecka eller så och då får vi hoppas att han är bättre. Inte undra på att han ser lite bedrövad ut.

Ha det gott och ta hand om er därute!

/Besse