Besses blogg

Besses blogg

Lasttränat matte!

Här på gårdenPosted by Karin Wed, February 15, 2012 12:12:50

Hej där,

Vi har haft en del riktigt fina dagar senaste veckan här i Österhaninge. Sol och inte så hiskligt kallt. Det var nästan så att man kunde skymta våren på andra sidan skogen men... inte då, idag snöar det visst igen och vinden är tillbaka.

Sista veckan har jag också fortsatt äta medicin som Tandis ordinerat så därför har jag lyckats få lite välbehövlig vintervila. Vi har mest varit ute och promenerat jag och matte och bland annat kollat in de stockholmare som besökte lantlivet i Tyresta. En del verkade lite hästrädda så jag passade på att steppa och toka mig lite bara för att. Matte suckade och tyckte att jag skulle skärpa till mig och inte skrämma barnen och hundarna mer än nödvändigt. Men det var ju kul ju? Men Matte var lite krasslig i söndags och orkade inte gå så fort och nu är hon visst hemma från jobbet och kurerar sig så igår tog snälla Helene hand om mig. Matte fick ställa in vår ridlektion i måndags också, inte mig emot men i längden blir det ju lite tråkigt att inte ha något att göra. Hoppas att hon blir frisk snart?

Förstås, vi har ju inte bara gått prommisar i helgen. Matte fick för sig att jag behövde lasttränas. Lasttränas!! Jag??? Jag vet väl förbövelen hur man gör när man går in i en transport? Det är ju hon som behöver tränas... Hon brukar stå ivägen, dra mig i grimskaftet och stressa upp mig. Sen undrar man ju, har hon inget vett alls? Transporter använder man ju för att åka på roliga hopptävlingar och träningar och annat kul men matte verkar tro att dom bara kan användas till veterinärer och till resor som är längre än någon har ro att stå still. Ja, ja efter lite diskusion hade jag i alla fall visat matte att det krävs en hel del godis för att få mig att kliva in, men hon ska inte komma och säga att jag inte vet hur man gör för att kliva på ett släp. När hon väl höll sig undan och inte var ivägen och hade serverat gott i tillräcklig mängd så visade jag henne hur det skulle gå till. Men... nu ska hon inte tro att det är så lätt nästa gång. Men jag undrar om hon egentligen lärde sig, hon brukar ju ha lite svårt för att lägga på minnet det jag säger och visar.

Längtar till våren!

Ha det gott! Gnägg!

/Besse